Zwembad Blauwe Golf krijgt reuzeglijbaan vol snufjes

De Blauwe Golf in Leeuwarden krijgt een glijbaan van 62 meter waarin de zwemmer zijn snelheid kan meten, op de foto komt en punten scoort.

De bouw van de glijbaan maakt onderdeel uit van een groter vernieuwingsplan, dat circa 5,5 ton kost. BV Sport, dat de gemeentelijke sportaccommodaties exploiteert, heeft een bouwvergunning aangevraagd.

De Blauwe Golf heeft op dit moment één glijbaan, die na 25 jaar ‘aan zijn levenseinde’ is, aldus coördinator Arnold van Oostrum. Twee nieuwe glijbanen komen er voor in de plaats.

De eerste glijbaan krijgt een lengte van 41 meter en is vooral bedoeld voor ouders met jonge kinderen. De tweede glijbaan is flink langer, steiler (de glijbaantoren moet enkele meters worden verhoogd) en wordt uitgerust met leuke snufjes. Zo kunnen de zwemmers in de buis hun snelheid meten, hun eigen licht- en geluidseffecten kiezen en punten scoren met een spel.

Ook wordt een foto gemaakt, die later op de telefoon te zien is. Van Oostrum hoopt dat de nieuwe voorzieningen in september in gebruik genomen kunnen worden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement