Zeven Friese winkels van Blokker in gevarenzone

De grote reorganisatie bij Blokker Holding betekent voor Friesland de sluiting van drie Marskramer-winkels. Daarnaast zitten zeven Blokker-filialen in de gevarenzone.

Het gaat om de winkels in Dokkum, Drachten (Eems), Gorredijk, Oosterwolde, Harlingen en twee Blokkers in Leeuwarden (Bilgaardpassage en Wirdumerdijk). Deze zeven winkels zijn eigendom van het concern en niet ingericht volgens de nieuwe formule die het concern eind 2015 heeft gelanceerd.

Het ligt voor de hand dat Blokker vooral gaat snijden in deze winkels. Daarnaast wordt binnen deze categorie gekeken naar de winstgevendheid en de locatie. Zo is het de verwachting dat Blokker zijn nog net vernieuwde winkel aan De Centrale in Leeuwarden wel openhoudt.

De eigen winkels van Blokker in Friesland waar al wel gewerkt wordt met de nieuwe formule zijn gevestigd in Drachten (Zuiderbuurt), Heerenveen, Joure, Sneek, Bolsward, Leeuwarden (Schrans) , Franeker en Surhuisterveen. De vernieuwing houdt onder meer een aanpassing van het assortiment in, een betere presentatie en online-dienstverlening van medewerkers. ,,Dat is bij ons allemaal gebeurd. Dus wij zijn veilig, net als franchisenemers’’, zegt een bedrijfsleider die anoniem wil blijven.

Blokker Holding maakte gisteren een grootscheepse reorganisatie bekend, waarbij het 100 van de 535 Blokker-winkels zal sluiten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement