Wyb Feddema keert niet terug in gemeenteraad Leeuwarden na verkiezingen in november

Leeuwarder gemeenteraadslid Wyb Feddema keert na de verkiezingen van 22 november niet terug in de raad. Zijn partij Gemeentebelangen wil verjongen.

De rechtszaak rond Feddema, die onlangs werd vrijgesproken van de beschuldiging dat hij als huisbaas niet genoeg op de brandveiligheidseisen van zijn pand had gelet, heeft er niet mee te maken, zegt Jan Galama, woordvoerder van Gemeentebelangen.

De partij wil jongere kandidaten een kans geven, en streeft naar regionale spreiding. Leeuwarden heeft op 22 november verkiezingen, omdat een deel van Littenseradiel en heel Leeuwarderadeel erbij gevoegd worden. Daarom staat Sikko Klaver, nu raadslid in Leeuwarderadeel, ook de lijst. Die als vanouds wordt aangevoerd door fractievoorzitter Gijs Jacobse, wiens laatste raadsperiode dit zal zijn.

Dat Feddema niet op de lijst staat is een verrassing. Na zijn vrijspraak kondigde hij aan zo snel mogelijk in de raad terug te zullen keren. Zo lang de zaak duurde, was hij als raadslid teruggetreden. Maandag 18 september begint hij weer.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement