Winkels in Sint Annaparochie blank door zware regenval

Het noorden van de provincie heeft het maandagavond zwaar te verduren gehad.

Onder meer in Sint Annaparochie was het dweilen met de kraan open. Op parkeerterreinen waren de nummerborden van auto’s nog maar net te zien. Warenhuis U KEUS aan de Van Harenstraat stond blank. ,,Kinst hjir hast swimme. Wy ha de wettersûger oan en der is wol skea. Ik wit noch net hoe grut’’, zegt eigenaresse Jettie Belksma.

De regen is vanaf de Van Harenstraat de winkel binnengestroomd. Bij zorgcentrum Beuckelaer was de brandweer maandagavond druk bezig water weg te pompen.

Ook bij FDB Techniek, gevestigd aan de Dordtse Straat, stond de winkel vol water. ,,Als het hard regent, staat het water al gauw heel hoog’’, weet eigenaar Peter Visbeek. ,,Dat is al jaren een probleem en we hebben het meerdere keren aangekaart bij gemeente Het Bildt, maar er wordt niets mee gedaan.’’ Bij Visbeek viel de schade mee. ,,We hebben wat natte dozen. Ik zal morgen eens kijken hoe het erbij ligt.’’

Onder meer uit Achlum, Tzummarum, Hallum en Sint Jacobiparochie kwamen maandag meldingen van wateroverlast. In Damwâld ontstond een grote lekkage in het dak van sporthal De Boppeslach.

Wateroverlast in Hallum. FOTO DE VRIES MEDIA
Wateroverlast in Hallum. FOTO DE VRIES MEDIA

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement