VolkerWessels: ‘geen intimidatie van raadsleden Ameland’

Volgens projectontwikkelaar VolkerWessels en dochteronderneming Kontour is er geen sprake van intimidatie van Amelander raadsleden.

Dat schrijft het bedrijf in een brief aan burgemeester en wethouders op Ameland. Zaterdag berichtte deze krant dat twee eilander raadsleden geïntimideerd zeggen te zijn nadat ze vorige week tegen het veelbesproken wellnessplan hadden gestemd. Dat is een project van hotelmagnaat Harry Westers en Kontour. Zeker een van de raadsleden stelt dat de intimidatie uit de hoek van Kontour/VolkerWessels komt.

De projectontwikkelaar: ,,wij werken volgens wet en regelgeving en respecteren het politieke proces. Indien er mensen zijn geweest die in gesprekken met raadsleden hebben aangegeven dat zij namens ons spreken, dan is dat zonder ons medeweten gebeurd en nemen wij daar afstand van.’’ Het bedrijf kondigt aan vandaag telefonisch contact te zoeken met b. en w. Eerder liet de gemeente weten de zaak hoog op te nemen: vandaag komt de kwestie ter tafel tijdens het presidium.

Op sociale media reageren Amelanders verbijsterd op het voorval. Er leeft vooral zorg over de onafhankelijkheid van de eilander politiek.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement