Vlieland kan bier gaan brouwen: Waddenfonds keert uit

Het brouwen van Vlielander bier komt zeer dichtbij nu het Waddenfonds 475.000 euro uitkeert voor de bouw van een bierbrouwerij annex theater.

Het project van Gosse Beerda en Bojan Bajic op het Vlielander bedrijventerrein is een van de acht plannen die in totaal drie miljoen euro krijgen van het Waddenfonds. Er waren twintig aanvragen ingediend.

Met bijna 445.000 ondersteunt het Waddenfonds het project Nacht aan het Wad. Het gaat bij dit project om recreatieve voorzieningen en activiteiten in Zwarte Haan in Fryslân voor het beleven van de duisternis. Zo wordt er een observatiepost neergezet bedoeld om sterren te kijken. Er komt een nachttuin en het Pelgrimsinformatiecentrum Sint Jacobiparochie wordt gerenoveerd.

Sense of Place

Het project Kwelderbeleving Sense of Place bestaat uit een zestal deelprojecten die de bijzondere waarden in het waddengebied vergroten en de beleving van bezoekers stimuleert. Sense of Place bestaat in totaal uit twintig projecten. Voor de eerste zes wordt nu subsidie toegekend, zodat ze gerealiseerd kunnen worden in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Hiervoor wordt 421.204 euro beschikbaar gesteld.

Het Waddenfonds steunt verder plannen in Den Helder, Bad Nieuweschans, Hornhuizen en Cocksdorp.

  • Sense of Place
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement