Vijf jaar geeist vanwege jarenlang misbruik zusjes

Vijf jaar cel eiste officier van justitie Eelco Jepkema donderdagmiddag tegen een Drachtster (55) die zijn twee dochters veelvuldig misbruikt zou hebben.

Het misbruik zou eind jaren tachtig begonnen zijn toen de meisjes drie en vier jaar oud waren en het duurde volgens Jepkema zo’n elf jaar. ,,Dit zijn de heftigste feiten die we in de rechtszaal tegenkomen’’, stelde de officier. ,,Dat maakt een forse gevangenisstraf op zijn plaats.’’

Hoewel bewijs volgens Jepkema niet in overvloed aanwezig was, vond hij de verklaringen van de slachtoffers en de moeder, ex van de verdachte, geloofwaardig. In 2015 deden de twee zussen aangifte. Het misbruik zou plaatsgevonden hebben op de slaapkamer van de verdachte.

De verdachte ontkende tijdens de zitting dat hij zijn dochters had misbruikt. ,,Ik vind dat hele zware beschuldigingen’’, stelde hij nadat de verklaringen van de slachtoffers waren voorgelezen. De zussen stelden onder meer dat ze op jonge leeftijd al een einde aan hun leven wilden maken en dat ze later moeite hadden met intieme relaties.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven