Video: BH's dansen in de wind bij blote borstenprotest in Leeuwarder stadspark

De meeste voorbijgangers keken nauwelijks op of om van het half-naaktprotest, de media daarentegen waren massaal uitgerukt voor het nietsverhullende afstudeerproject van de Harlingse NHL-studente Laura.

De Prinsentuin vol blote borsten, daar hoopte Laura Carmen op. Uiteindelijk haakten twintig vrouwen hun bh los. En ook daarmee was ze dik tevreden.

De student cultureel maatschappelijke vorming aan de NHL is heel blij dat – na oproepjes op internet – toch zo’n twintig jonge vrouwen naar het park zijn gekomen om mee te doen aan de actie. ,,Bijna een beetje overweldigend.’’ Dit is tevens haar afstudeeropdracht. Laura wil de discussie losmaken over de naakte vrouwenborst in de publieke ruimte. Ten onrechte rust er een taboe op, vindt ze, terwijl mannen probleemloos hun shirts uit kunnen trekken.

,,Het lijkt alsof we met zijn allen weer een beetje preutser worden. Misschien ook omdat overal camera’s zijn die een afbeelding van jou direct op internet kunnen gooien.’’

Deze middag wordt ze zelf omringd door camera’s, onder meer van verschillende media, maar daar heeft ze geen moeite mee. ,,Ik kies hier zelf voor.’’ De borst is een heel gewoon lichaamsdeel, beklemtoont Laura. ,,Een vrouw moet daarmee kunnen doen wat ze zelf wil.’’

Gebruikers van de smartphone-app klikken hier.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement