Verkenner onderzoekt toekomst verzorgingshuis Ternaard

Een onafhankelijke verkenner gaat de toekomst van de Spiker in Ternaard onderzoeken. Het dorp hoopt op een doorstart van het met sluiting bedreigde zorgcentrum.

Emme Groot, adviseur en oud-burgemeester van Delfzijl, gaat drie scenario’s opstellen over de toekomst van de ouderenzorg in Ternaard.

In samenwerking met betrokken partijen KwadrantGroep, werkgroep Ouderenzorg Ternaard en zorgverzekeraar De Friesland is hij door de gemeente Dongeradeel voor de komende drie maanden aangesteld als onafhankelijke verkenner.

Welke scenario’s op tafel liggen kan Groot nog niet zeggen. Hij gaat in ieder geval letten op de haalbaarheid en de duurzaamheid van de zorgplannen.

In Ternaard gaan stemmen op om de ouderenzorg in het dorp te behouden, maar zorgaanbieder KwadrantGroep heeft juist aangegeven de deuren van de Spiker eind 2018 te willen sluiten. Het gebouw uit 1970 is verouderd en in verband met de gebrekkige brandveiligheid staat de bovenverdieping leeg.

Groot is naar verwachting aan zet tot begin januari. Dan komt de verkenner met een rapport over de verschillende scenario’s. Daarna ligt de bal weer bij de betrokken partijen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement