University College Fryslân mag los in Leeuwarden

De Friese campus van de Rijksuniversiteit Groningen kan de eerste lichting studenten werven voor haar University College Fryslân. Het studieprogramma voor het internationale college is goedgekeurd.

Het University College is een kleinschalige driejarige bacheloropleiding, waarvan de 75 tot 100 studenten die er jaarlijks kunnen worden toegelaten, het eerste jaar verplicht zijn bij elkaar te wonen. Die huisvesting moet op loopsafstand zijn van De Beurs in Leeuwarden, waar het college zijn intrek neemt.

Kleinschalig en intensief onderwijs

De Friese campus heeft bij het ministerie van onderwijs het label ‘kleinschalig en intensief onderwijs ‘aangevraagd. Dat wordt naar verwachting binnenkort toegekend. De eerste groep studenten kan dan worden toegelaten.

Global Responsability and Leadership

De driejarige bachelor start volgend studiejaar, in september 2018. Het programma, Global Responsability and Leadership, is gebaseerd op de agenda voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde naties.

Deuren wijd open

Decaan professor Jouke de Vries van Campus Fryslân noemt het ‘geweldig’ dat het programma nu is geodgekeurd en dat ,,de deuren voor nieuwe studenten wijd open’’ gezet kunnen worden. Dean van het University College Fryslân is hoogleraar Andrej Zwitter, die onder andere is gekozen vanwege zijn ervaring op het gebied van internationale betrekkingen en zijn brede overzicht van uiteenlopende wetenschapsgebieden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement