Twee jaar cel voor zoenende overvaller in Drachten

De 26-jarige overvaller die een caissière van tankstation Van den Belt in Drachten zoende nadat hij de kassa had leeggeroofd, moet twee jaar de cel in.

Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden donderdagmiddag bepaald.

Op 25 februari kort voor half tien ‘s ochtends kwam de man het tankstation aan de Noorderdwarsvaart binnen. Hij had een zwarte muts met twee gaatjes voor de ogen over z’n hoofd getrokken. De overvaller kwam achter de balie staan, haalde een groot kartelmes tevoorschijn en sommeerde de caissière om de kassa open te maken.

Toen hij voor 250 euro aan munten en biljetten uit de la had gegrepen, ging hij provocerend voor de vrouw staan en gaf haar een kus op de mond. De rechter stelt dat het slachtoffer zich erg bedreigd heeft gevoeld door deze zoen. De officier van justitie, die drie jaar cel geëist had, noemde de kus eerder ,,bijzonder kwalijk en absoluut getuigend van disrespect.’’

Bij het bepalen van de straf heeft de rechter geen rekening gehouden met de omstandigheden die de advocaat van de verdachte, die een omvangrijk strafblad heeft, tijdens de behandeling van de zaak als verzachtend opvoerde. De man, met de Algerijnse nationaliteit, kwam op tienjarige leeftijd naar Nederland. Omdat zijn moeder niet de juiste procedures volgde, kreeg hij nooit een verblijfsvergunning en werd hij tot ongewenst vreemdeling verklaard. Sindsdien zwerft de verdachte doelloos rond zonder werk of inkomen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement