Tjeerd van Seggeren mogelijk aangereden: politie zet Facebook in

Het letsel van de zondag dood gevonden Tjeerd van Seggeren in De Westereen was zo fors, dat de recherche er rekening mee houdt dat hij is aangereden.

,,Het is één van de scenario’s waarmee gewerkt wordt”, zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer. Sectie op het lichaam door het NFI bracht verwondingen - onder meer aan het hoofd - aan het licht die zouden kunnen passen bij ‘een aanrijding door een voertuig’. De recherche houdt ook nog steeds rekening met de mogelijkheid dat het zware letsel is veroorzaakt door klappen met een zwaar voorwerp.

,,Als hij is aangereden, al dan niet opzettelijk, dan is het nog altijd de vraag hoe hij precies op die plek is beland”, zegt Van der Meer. Het lichaam van Van Seggeren (37) werd gevonden in een veld dat grenst aan de Bûterwei, niet ver van het terrein van festival FreezeForce Beach Fest dat de man uit Kollumerzwaag zaterdagavond met enkele vrienden had bezocht. De vindplaats is tientallen meters van de dichtst bijzijnde straat waar auto’s rijden.

Facebook als hulpmiddel

De politie roept mensen op die iets verdachts hebben gezien, zich te melden. ,,Denk aan schade aan een voertuig, of een reparatie. Of misschien zelfs de aanrijding zelf”, zegt Van der Meer.

Het onderzoeksteam heeft inmiddels meer dan 25 tips binnengekregen. Vrijdagavond kreeg iedereen binnen een cirkel van 15 kilometer van De Westereen die op Facebook zit een bericht van de politie in Noordoost-Friesland op zijn timeline, met daarin een foto van Van Seggeren en de oproep te komen met tips rond zijn dood.

Het is de tweede keer dat de politie in Friesland Facebook advertising gebruikt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement