Teruglezen: Eerste herfststorm van het jaar

De eerste herfststorm van het jaar is het feit. De meeste overlast geven de zeer zware windstoten in de kustprovincies. In het Waddengebied staat windkracht 10.

Wilbert Elting

De herfststorm is zo goed als voorbij. Wij sluiten dit liveblog. Bedankt voor het volgen.

Update: Herfststorm afgezwakt, enkel code geel op eilanden

De herfststorm die de kustprovincies en Waddeneilanden woensdag teisterde is gaan liggen. Alleen op de Waddeneilanden komen nog af en toe windstoten voor.


Wilbert Elting

Hoogwater door de storm in de haven van Terschelling. De passagiers van de charterschepen maken er maar het beste van, zag correspondent Jan Heuff:Wilbert Elting

De Waddenzee kolkt, zo is duidelijk te zien op deze foto die Anna Zuidema rond 13.30 uur bij Harlingen maakte:


Wilbert Elting

De harde wind heeft ook zijn leuke kanten. Op de Molenkrite in de wijk Tinga in Sneek zijn uit een kastanjeboom enorm veel kastanjes gevallen. Leuk om op te rapen, zodra de storm is gaan liggen, schrijft Yvonne Dijkstra, die ons deze foto toestuurde:


Wilbert Elting

Niels Remigius zond deze foto in uit Leeuwarden van omgewaaide bomen op de splitsing van Bothastraat en de Noordersingel. De bomen trokken een lantaarnpaal mee in hun val.

Wilbert Elting

Flinke ravage in Sint Annaparochie waar in de Albertina Agnesstraat maar liefst veertien bomen omgingen. Jelke de Jager stuurde ons onder meer deze foto:

Wilbert Elting


Wilbert Elting

Code oranje geldt alleen nog voor de Waddeneilanden meldt Rijkswaterstaat

Wilbert Elting

Wilbert Elting

Wilbert Elting

Wilbert Elting

Omgewaaide bomen zorgen op verschillende plekken voor overlast. In Dokkum waaide op de Altenastreek een boom om en kwam terecht op een huis. In Bolsward viel een grote boom op meerdere auto’s.

René Smid

De Albertine Agnesstraat in Sint Annaparochie is in de storm meer dan de helft van zijn bomen kwijtgeraakt.

Linda Zeggelaar


René Smid


René Smid

Minder treinen tussen Heerenveen en Leeuwarden door boom op spoor

Tussen Heerenveen en Leeuwarden rijden woensdagmiddag minder intercitytreinen.


René Smid


René Smid


René Smid


René Smid


René Smid


René Smid


René Smid


Aan de Grote Bredeplaats in Harlingen is een grote boom geknakt en omgewaaid. De boom leunt tegen een winkelpand aan. De boom wordt door de brandweer in stukken gezaagd. De omgeving is afgezet. De foto werd gemaakt door Jaring Rispens.

René Smid


René Smid


Het Groene Sterpad in Leeuwarden is momenteel afgesloten vanwege vallende takken. Het pad ligt bezaaid met takken. De foto is gemaakt door Anton Kappers.