Tekort voor plan school en dorphuis Sint Jacobiparochie

SINT JACOBIPAROCHIE Een extra raadsvergadering in het Bildt is nodig om de financiering voor school en dorpshuis in Sint Jacobiparochie rond te krijgen.

De gecombineerde bouw van een samenwerkingsschool in Sint Jacobiparochie met een multifunctioneel centrum komt 155.000 euro tekort. In een extra raadsvergadering volgende week wordt de gemeenteraad van het Bildt voor de derde keer gevraagd een krediet beschikbaar te stellen.

De huidige christelijke basisschool De Koppel wordt de toekomstige samenwerkingsschool en wordt daarvoor verbonden met het kerkelijk gebouw Open Hof. Het Bildt stelde eerder 435.000 euro beschibkaar voor de samenwerkingsschool en 150.000 euro voor het MFC. Nu wordt een aanvullend krediet van 75.000 euro gevraagd. Onderwijsgroep Fier dekt de rest van het tekort door 80.000 euro in te leggen.

Het hele project is geraamd op 855.000 euro, exclusief het bedrag (300.000 euro) dat beschikbaar is voor herinrichting van het terrein. Streven is het complex begin 2018 in gebruik te nemen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement