Stichting De Friesland heeft nog 6 miljoen euro voor projecten die de zorg vernieuwen

Stichting De Friesland heeft nog ruim 6 miljoen euro beschikbaar voor projecten die de zorg vernieuwen. Co-financiering wordt vaker een vereiste.

Dat werd dinsdag duidelijk op de viering van het vijfjarig bestaan van Stichting De Friesland in het gebouw van de zorgverzekeraar aan de Harlingertrekweg in Leeuwarden. De afgelopen vijf jaar is er al 13 miljoen euro gestoken in 73 zorgvernieuwingsprojecten, die meer of minder succesvol zijn verlopen.

Van de 73 projecten lopen er nog zo’n 30. Het geld is onder meer besteed aan het stimuleren van bewegingsonderwijs op basisscholen, aan gezond en duurzaam voedsel voor ouderen en aan het opzetten van een digipoli voor zwangeren, voor digitale informatie op maat.

Het bekendste project is Fryslân Hartveilig, waarmee een netwerk van burgerhulpverleners die kunnen reanimeren is uitgebreid.

Innovatie is hard nodig, zei gastspreker Nynke Boonstra, lector zorg en innovatie in de psychiatrie aan de NHL Hogeschool. ,,Als we de zorg niet vernieuwen, moet in 2025 een op de vier werknemers in de zorg werken.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement