Ruimte voor grote bedrijven op deel Klaverblad Heerenveen

De voorraad bedrijfsgrond in Heerenveen slinkt zo rap dat het Klaverblad Noordoost deels wordt vrijgehouden voor nieuwkomers.

De grond ten noorden van de snelweg A7 bij Tjalleberd heeft een agrarische bestemming. Gemeente en provincie willen de 120 hectare gebruiken voor duurzame energie, zoals een zonnepark.

Een deel van de grond blijft hiervan echter gevrijwaard, meldt wethouder Siebren Siebenga. Met de provincie zijn daarover planologische afspraken gemaakt. Heerenveen wil geen grote nieuwe bedrijfsterreinen klaarleggen, maar op het IBF aan de zuidelijke kant van de snelweg is vrijwel alle grond vergeven. Er zijn daar nog twee grote kavels van 6 bunder beschikbaar en een aantal kleinere.

De gemeente wil vlot kunnen schakelen als zich de kans voordoet op een grote nieuwkomer, bleek woensdagavond tijdens een overleg over de aanleg van een zonnepark bij het Klaverblad in Tjalleberd. Heerenveen, dat zich beschouwt als de economische motor van Friesland, wil geen nee verkopen. Siebenga: ,,Mochten bedrijven 15 hectare willen, dan moeten we daar ruimte voor hebben’’.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement