Rechter: Bogerman mag Adrie weigeren

Bogerman in Sneek hoeft ex-leerling Adrie Hofstra niet weer toe te laten tot de school. De jongen kan terecht in het speciaal voortgezet onderwijs.

Dat is de uitkomst van het kort geding dat de ouders van Adrie (13) hadden aangespannen tegen Bogerman en de koepel waartoe de school behoort. De ouders eisten dat de jongen direct weer zou worden toegelaten tot de mavo van Bogerman, waar hij vorig schooljaar in de brugklas begon.

Formeel vindt de rechter dat de ouders geen spoedeisend belang hebben bij hun eis, omdat zij hun zoon al sinds 31 oktober thuishouden. Adrie zat daarvoor korte tijd op het voortgezet speciaal onderwijs, op De Witakker in Rijs. De ouders vinden dat hun zoon niet thuishoort in het speciaal onderwijs en weigeren hem daar naartoe te laten gaan.

Maar de rechter verwacht niet dat de ouders in een andere procedure het gelijk wel aan hun kant zullen krijgen. Zowel csg Bogerman als rsg Magister Alvinus, waar Adrie in 2016 ‘op proef’ is geweest, oordeelden dat de jongen ,,vanwege zijn gedrag in de klas’’ niet langer kon blijven.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement