Puzzelen met panden in Tzummarum

Meer dan honderdvijftig belangstellenden kwamen maandagavond af op een bijeenkomst over de dreigende sluiting van de Harnehal in Tzummarum.

,,Wurde wy in spookdoarp of sette wy de skouders derûnder?’’ schetste dorpsbelangvoorzitter Gerben van der Mei het probleem. Concrete aanleiding is de aanstaande sluiting van de sporthal.

Dorpsbelang Tzummarum/Firdgum besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en schakelde DBF (Doarp en Bedriuw Fryslân) en Partoer in om onderzoek te doen. Deze beide organisaties legden maandag acht panden voor aan de ruim honderdvijftig aanwezigen. Met de vraag welke activiteiten er nu plaatsvinden en waarvoor deze panden in de toekomst geschikt zouden zijn.

De panden die in het onderzoek meegenomen worden, zijn de Harnehal, verenigingsgebouw De Klang, zorgcentrum Nij Bethanië, de sportkantine, het café, de Yeb Hettingaskoalle in Firdgum en de nieuwe basisschool die het dorp krijgt. Als achtste stond de kerk op de lijsten, maar die wordt in het verdere onderzoek niet meegenomen. Het onderzoek moet uitwijzen op welke gebouwen het dorp moet inzetten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement