Politie belaagd bij grote vechtpartij Koudum: vijf aanhoudingen

Agenten zijn in de nacht van zaterdag op zondag belaagd bij een een grote vechtpartij in Koudum. Vijf personen zijn opgepakt.

Dat gebeurde bij Ds. L.Tinholtstraat in Koudum. Bij het gemeenschapscentrum De Klink waren meerdere vechtpartijen ontstaan. De beveiliging van het uitgaanscentrum besloot daarom het pand te ontruimen en vroeg om assistentie van de politie. Eenmaal buiten keerde de boze menigte zich tegen de agenten.

Meerdere eenheden van de politie, en ook een politiehond, werden ingezet om de menigte in toom te houden. De agenten vormden een linie en hebben charges uitgevoerd. Ook gebruikten zij hun wapenstok om de groep mensen uiteen te drijven en op afstand te houden.

Bij de aanhoudingen werden agenten in hun rug aangevallen waardoor zij opnieuw hun wapenstok moesten inzetten. Ook een politieauto is vernield. Een verdachte trapte het raam van een portier in.

Niet alleen de politie had last van de onruststokers. Toen een persoon flauw viel tijdens de ongeregeldheden en medische zorg nodig had, werden de ambulancebroeders gehinderd in hun werk.

Er zijn in totaal vijf mannen opgepakt. Het gaat om drie inwoners (20, 22 en 24) uit gemeente Súdwest-Fryslân en twee inwoners van 20 en 22 jaar uit gemeente de Fryske Marren. Het vijftal zit nog vast vanwege het onderzoek.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven