Overheden beleggen extra persconferentie over problemen Leeuwarden 2018

Er wordt al weken over gepraat, maar donderdag 18 mei is het zover: dan komen regionale overheden met nieuwe informatie over Leeuwarden 2018.

Waar gaat het over?

In de politieke wandelgangen klinken al weken verhalen over geld. Er moeten euro’s bij, zeggen politici in de wandelgangen. Corlienke de Jong van de FNP sprak zelfs van een ,,grut gat’’. Provinciale staten zitten niet op een extra donatie te wachten. De provincie heeft al miljoenen euro’s gegeven, opgeteld zelfs ruim 19 miljoen euro.

Anderen wijzen erop dat de begroting van de stichting LF2018 niet een tekort kan vertonen. De begroting is altijd rond. Wel geldt: hoe royaler de begroting, hoe mooier het programma. Dat programma mag niet verschralen, zeggen de fracties van FNP en VVD.

Het provinciebestuur moet wel vaker de beurs trekken voor lopende projecten. Als dat zo nu en dan voor wegen en aquaducten gebeurt, waarom zou dat dan ook niet kunnen voor een cultureel initiatief? Dat is de heersende opinie bij de mensen die er een beslissing over moeten nemen.

Wie gaan erover?

De persconferentie wordt georganiseerd door het provinciebestuur en het gemeentebestuur van Leeuwarden. Ook de stichting LF2018, die verantwoordelijk is voor het programma, zal naar verwachting aanwezig zijn.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven