Noodkreet: ‘Help DWP 2 het seizoen door’

De voetballers van DWP 2 uit Sintjohannesga zijn een crowdfundingsactie gestart om vervoer naar uitwedstrijden te kunnen betalen: Help DWP 2 het seizoen door.

DWP 2 moet dit seizoen zo’n 1.600 kilometer afleggen naar uitwedstrijden. Het elftal komt uit in de reserve tweede klasse en is ingedeeld bij onder meer Klazinaveen, Emmen en Zwartsluis. ,,Urk is mei 40 kilometer noch it tichtst by’’, zegt aanvoerder Anno Holtrop.

Het clubbestuur heeft de KNVB nog geprobeerd op andere gedachten te brengen. Dichterbij huis moesten immers ook wel tegenstanders te vinden zijn. ,,Maar daar vonden we geen gewillig oor’’, zegt DWP-voorzitter Jan Boender. Dus zit er voor de elf van trainer Harry Pen niets anders op dan lange autoritten te maken.

Extra kosten

Die brengen echter wel extra benzinekosten met zich mee. De 1 euro per speler per wedstrijd die de voetballers gewend waren bij te dragen, zouden de reiskostenbegroting niet dekkend maken.

Toen een verhoging naar 2,50 euro per keer evenmin afdoende bleek, besloot het team hulp van buitenaf in te roepen. Sponsoren werven zou geen soelaas bieden. Die zijn al zo moeilijk te krijgen. De naam van geldschieter Eetcafé Rus’an uit Sintjohannesga prijkt al op de shirts.

Daar komt bij dat er lang niet elke week elf spelers zijn om het wekelijkse reisgeld af te dragen. Het tweede kampt met een krappe selectie en moet vaak spelers van andere elftallen mee vragen. ,,Ferline wike hienen wy der trije A-junioren by’’, vertelt aanvoerder Holtrop. ,,Dy spilen in helte. Dêr kinst net 2,50 euro fan freegje. Mar dat skeelt ús wol 7,50 euro.’’

Crowdfunding

Wout de Jong kwam daarop met het plan een crowdfundingsactie te starten, een moderne variant op de rondgang met de pet. Twee dagen geleden ging de inzameling van start. ,,Der is al 120 euro ophelle’’, zegt Holtrop. Het streefbedrag is 1.350 euro. Daar komt de 2,50 die elke voetballer elke week afdraagt in de pot van leider Leo de Jong nog bij.

Wat als het niet lukt voldoende geld bijeen te harken? ,,Nee, wy meitsje gjin kalender. Dêrfoar binne mar in pear fan ús geskikt. En wy geane ek net liftsjen. Wy hope dat wy genôch by inoar krije.’’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement