Nieuw stuk A7 bij Joure open: direct effect

Met de openstelling van de fly-over van Sneek richting Joure is het opstoppingsprobleem bij het knooppunt Joure al opgelost.

,,Je ziet meteen het effect’’, zegt omgevingsmanager Mente Bonestroo. In de nacht van woensdag op donderdag ging de weg van Sneek naar de fly-overs richting Lemmer en Heerenveen open. Donderdagochtend regende het positieve reacties bij de aannemer. Weggebruikers kampten ineens niet meer met files. ,,Het loopt nu allemaal heel soepel’’, aldus de omgevingsmanager.

Controleslag

Na het traject Sneek-Joure en Sneek-Lemmer volgen in de nacht van donderdag op vrijdag de andere ‘bogen’. Vlak voordat dit gebeurt, maakt de aannemer nog een controleslag. ,,Soms kom je dan verbeterpuntjes tegen, waardoor je het een paar uurtjes moet uitstellen’’, legt Bonestroo uit.

Zaterdagochtend om zes uur is de rotonde bij Joure verleden tijd. Dan zijn de mensen van Van der Lee uit Lelystad klaar met het nieuwe knooppunt.

Afscheid

’s Middags mag iedereen afscheid komen nemen van het plein. Het Knooppunt Joure heeft het tijdstip zekerheidshalve met drie uur verlaat. In plaats van elf uur ’s ochtends zijn geïnteresseerden vanaf twee uur ’s middags tot ’s avonds negen uur welkom voor een laatste ronde.

Het samenwerkingsverband van de provincie Fryslân, gemeente De Fryske Marren en Rijkswaterstaat houdt liever een slag om de arm. Van Van der Lee had dit niet gehoeven. ,,Wij houden ons aan de gestelde deadline’’, verzekert Bonestroo.

(Tekst gaat verder onder de video.)

De eerste bestuurder op de nieuwe weg was Lourens Bergsma die er een filmpje van maakte en op Facebook zette.

Viaduct

Van der Lee heeft met meerdere deadlines te maken. Zo moet het bedrijf de entree van Joure op 15 december 2017 afgerond hebben.

Op 1 maart 2018 staat de opening van het nieuwe viaduct van de Haskerveldweg gepland en dat is meteen de einddatum van het 70 miljoen euro kostende project.

Geen bonus

Haalt de aannemer dergelijke mijlpalen niet, dan volgt er een boete. ,,Maar wij willen geen imagoschade lijden en zetten dan ook alles op alles om die data te halen’’, zegt Bonestroo. Op sneller geleverde werkzaamheden volgt geen bonus.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement