Nieuw kindcentrum in Leeuwarden-west

Twee scholen en Stichting Kinderopvang Friesland vormen vanaf 2019 een integraal kindcentrum in Leeuwarden.

Openbare basisschool De Wester en school voor speciaal basisonderwijs De Trilker, die beide vallen onder de openbare onderwijskoepel Stichting Proloog, en de kinderopvang komen in een nieuw gebouw op de huidige locatie van De Trilker aan de Verdistraat in Leeuwarden.

Aparte groepen

De scholen hebben nu nog hun eigen gebouwen, vlak bij elkaar, maar werken wel samen. Door de gezamenlijke huisvesting moet dit nog soepeler gaan.

Er blijven wel aparte groepen voor speciaal onderwijs en regulier basisonderwijs bestaan. Waar mogelijk en gewenst werken ze bij activiteiten samen.

Het nieuwe gebouw, IKC Talentencampus Eigen Wijs genaamd, moet voor de zomervakantie van 2019 klaar zijn.

Kosten 4 miljoen

De investering bedraagt ongeveer 4 miljoen euro. De gemeente stimuleert de ontwikkeling van brede scholen om kinderen vanaf hun geboorte tot hun twaalfde een ‘ononderbroken leerlijn’ te bieden. Het laatste IKC, Aventurijn, werd dit schooljaar in gebruik genomen aan de Tjerk Hiddesstraat.

Vorige week werd de overeenkomst getekend met Adema Architecten, Technion adviseurs en Jansen Wesselink. Volgende week worden de plannen gepresenteerd aan de ouders en omwonenden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement