Nationale Onderwijsprijs naar Piet Bakkerschool in Sneek

De Piet Bakkerschool in Sneek heeft de Nationale Onderwijsprijs gewonnen. De prijs is bedoeld als stimulans voor vernieuwende onderwijsprojecten.

De inspanningen om leerlingen met een beperking te laten werken bij bedrijven en instellingen in de ‘echte wereld’ sprak de jury aan. De prijs, bestaand uit een sculptuur - de Bronzen Olifant - en een geldbedrag van 7000 euro werd woensdagmiddag tijdens een landelijke finale uitgereikt in het WTC in Rotterdam.

Leren, Werken, Reizen

De Piet Bakkerschool, waar speciaal (voortgezet) onderwijs wordt gegeven aan leerlingen met beperkingen, won de prijs met het project ‘Leren, Werken, Reizen!’ Dankzij dit project trekken leerlingen meer naar buiten, om in drie dagen per week aan het werk te gaan in onder andere een supermarkt, buurthuis, drukkerij en transportbedrijf. Ze krijgen daarbij begeleiding vanuit school. De leerlingen leren ook zelfstandig te reizen met het openbaar vervoer. De jongeren zijn zeer te spreken over het project. ,,Het is heel belangrijk voor hun gevoel van eigenwaarde’’, aldus de school.

250 projecten

De inzending van de Piet Bakkerschool won in de categorie voortgezet onderwijs. In het basisonderwijs won een Utrechts samenwerkingsproject. De Friese inzending in deze categorie was het project ‘Jong en oud’ van De Wiekslag in Drachten. De leerlingen van de basisschool doen samen met bewoners van het nabijgelegen zorgcentrum De Wiken diverse activiteiten.Voor deze editie van de Nationale Onderwijsprijs waren uit alle provincies ruim 250 projecten ingezonden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement