LC organiseert verkiezingsdebat op 8 maart in Stiens

De Leeuwarder Courant houdt op woensdagavond 8 maart 2017 een verkiezingsdebat tussen twaalf Friese kandidaat-Kamerleden.

De Friese kandidaten die in de top-25 staan op de kandidatenlijst van hun partij voor de Tweede Kamer maken hier hun opwachting. Het gaat om zittend Kamerlid Aukje de Vries (VVD, plaats 18) uit Leeuwarden, huidige wethouders van Leeuwarden Harry van der Molen (CDA, plaats 8) en Isabelle Diks (GroenLinks, plaats 18). Pia Dijkstra uit Franeker (D66) doet eveneens mee.

Ook Statengriffier Gerben Huisman (ChristenUnie, plaats 11) doet mee, net als het Terschellinger raadslid Christa Oosterbaan (PvdA, plaats 20), Statenlid Max Aardema uit Drachten (PVV, plaats 25), zijn plaatsgenoot Theun Wiersma (50Plus, plek 11) en Fenna Feenstra (SP, Sneek) en Tom Bakker (SGP, Driesum).

Ook de lijstrekkers van twee nieuwe partijen nemen deel. Het gaat om Jacques Monasch (Nieuwe Wegen) uit Sneek en Jan Dijkgraaf van GeenPeil uit Eesterga.

Het debat is op woensdagavond 8 maart 2017 in cultureel centrum De Skalm in Stiens. In dit dorp, 6 kilometer boven Leeuwarden, peilt de Leeuwarder Courant tot aan de verkiezingen op 15 maart wekelijks de verkiezingskoorts. De serie Stembureau Stiens is elke woensdag op LC.nl te lezen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement