Hennepinval: kwekerij in verborgen gierkelder Doezum

Bij de grote politieactie voor de bestrijding van hennepteelt, woensdag in Drachten en drie dorpen in Friesland en Groningen, is onder meer een grote hennepkwekerij in een gierkelder onder een huis in Doezum (gemeente Grootegast) ontmanteld.

Woensdag viel de politie een drietal woningen in Burgum, Doezum en Haulerwijk en een growshop aan De Roef in Drachten binnen.

De gierkelder onder het huis aan de Eesterweg in het Groningse Doezum was via een verborgen ingang te bereiken. De politie trof er 480 hennenplanten aan, die zijn vernietigd. De politie vermoedt dat de kwekerij enkele jaren is gebruikt om hennep te telen, ,,waardoor het vemroeden bestaat dat er winst is gemaakt op meerdere oogsten’’, aldus de politie.

De politie nam in totaal vijf auto’s, drie aanhangwagens, twee vorkheftrucks, een zeilboot met buitenboordmotor, elektronica en administratie in beslag. Ook zijn lampen en andere kweekapparatuur om hennep te laten groeien, vernietigd.

Vijf mensen werden aangehouden. Zij zitten nog vast en worden verhoord. Het gaat om een 35-jarige man uit Gorredijk, een 54-jarige man uit Drachten, een 28-jarige man uit Heerenveen en een man (56) en vrouw (52) uit de gemeente Grootegast, waar Doezum ligt.

Bij de invallen in Burgum (aan de Elingsloane) en Haulerwijk (aan de Meester Zuidemastraat) werden 290 en 5 planten gevonden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement