Heeft Arjen Lubach Friese voorouders?

Arjen Lubach is zaterdag in het NTR-programma Verborgen Verleden te zien. Samen met Jan Faber van het Historisch Centrum Leeuwarden duikt hij in zijn verleden.

De 37-jarige Lubach is geboren in het Groningse Lutjegast, vlak bij de grens met Friesland. In Verborgen Verleden willen zes bekende Nederlanders achterhalen wie hun voorouders zijn.

Lubach deed al eens een poging te ontdekken waar hij vandaan komt. De presentator beweerde in 2015 van Egyptische farao’s af te stammen en deed een poging om tot Farao der Nederlanden te worden benoemd. Daar slaagde hij niet in. Om er toch achter te komen hoe het met de afstamming zit, gaat Lubach op zoek.

Binnen de familie Lubach gaat het verhaal dat zijn moeder een verwantschap zou hebben met Graaf Floris V van Holland (1254-1296). De graaf liet zich vanaf 1291 'heer van Friesland' noemen. Samen met Jan Faber, medewerker van het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) duikt Lubach de geschiedenis in.

Behalve Lubach kwamen ook Herman Finkers, Hanneke Groenteman, Albert Verlinde, Sacha de Boer en Jules Deelder aan bod. De uitzending met Lubach is op zaterdag 22 april, om 20:25 uur op NPO 2.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven