Hûs en Hiem geeft negatief advies over nieuwe glijbanen De Blauwe Golf

De adviescommissie van Hûs en Hiem is niet te spreken over de kleuren van de twee nieuwe glijbanen bij De Blauwe Golf in Leeuwarden.

De kleuren oranje, blauw, groen en paars zouden volgens Hûs en Hiem niet in de omgeving passen. De gemeente heeft het advies van de welstandscommissie, dat niet bindend is, in beraad en betrekt de stadsarchitect erbij. Later deze week hoopt Arnold van Oostrum, coördinator zwembaden bij BV Sport, meer duidelijkheid te hebben. ,,Waar hebben we het over? Dat de kleurstelling niet in orde is, is grote flauwekul. Op reclameborden daar in de buurt heb je ook felle kleuren. We willen het zwemmen in Leeuwarden een impuls geven en het voelt alsof we worden tegengewerkt. Bovendien moet een attractie toch mooie kleuren hebben.’’

De huidige glijbaan aan de buitenkant van De Blauwe Golf.
De huidige glijbaan aan de buitenkant van De Blauwe Golf.

De bouw van de banen, die de 25 jaar oude glijbaan moeten vervangen, laat al enkele maanden op zich wachten. Leverancier Watergames And More uit Zoetermeer was laat met het ontwerp en de bouwtekeningen omdat er aanvullende berekeningen nodig waren. Door de vakantieperiode liep de bouw, die vier tot zes weken in beslag moet nemen, verdere vertraging op. De oplevering van de banen zal niet eerder dan eind oktober, begin november zijn. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de herbouw in september klaar zou zijn.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement