Groener Dellewal Terschelling stap dichterbij

De Stichting Natuurherstel Baai Dellewal heeft voor de deadline van 1 oktober een uitgewerkt plan ingediend voor de ontwikkeling van Baai Dellewal.

De stichting wil eigenaar worden van de 9000 vierkante meter in het gebied, zodat er een natuurherstelplan kan komen.

Naast het plan van Dellewal zijn er twee andere plannen voor het gebied waarover de gemeente Terschelling moet oordelen. Het gaat om woningbouw en de uitbreiding van het WestCord Hotel Schylge. Welk plan het haalt, bepaalt de raad in december.

In het plan van de Stichting komt de grond in haar handen en wordt bepaald dat dit gebied niet verder bebouwd mag worden. Het gaat om het terrein tussen het hotel tot en met het Lichtje. In ruil daarvoor sluit de Stichting een renteloze lening met de gemeente af voor een periode van twee jaar en geeft de Stichting een hypotheek op het geleverde stuk duin. Mocht het plan sneuvelen, houdt de gemeente de grond.

Want het geld heeft de stichting nog niet bij elkaar kunnen brengen. Hoewel de Stichting altijd vol vertrouwen is over het bijeenbrengen van de benodigde 75 procent van de waarde van de grond, konden toezeggingen nog niet worden verzilverd. Ook zijn landelijke acties tot het binnenhalen van geld niet gestart. Nog steeds ligt er namelijk beslag op de grond.

De gemeente laat de plannen nu uitwerken en doorrekenen, zodat burgemeester en wethouders eind oktober een besluit kunnen nemen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement