Forse prijsverschillen crematoria: koffie en cake in Friesland niet duur

Een crematie kan bij het ene crematorium zomaar honderden euro’s duurder zijn dan bij het andere. De prijsverschillen zijn fors, blijkt uit een vergelijking door maandblad Plus Magazine.

Het duurste crematorium van Nederland staat in Lisse. Alleen cremeren kost hier 1100 euro. In Kerkrade hoeft daarvoor nog niet de helft te worden betaald: 470 euro.

Friese crematoria staan in de middenmoot. Wâldhôf in Opeinde rekent 650 euro, Andringastate in Marsum 700 euro en Schoterhof in Heerenveen 864 euro. Ook in Goutum vragen ze 864 euro. Van het crematorium in Sneek ontving Plus Magazine geen gegevens.

Ook de prijzen voor koffie en cake verschillen flink, ontdekte het maandblad. In Middelburg is de koffie het goedkoopst: 1,80 euro. Lisse staat met 2,65 euro opnieuw bovenaan. De meeste Friese crematoria rekenen voor een ‘bakkie troost’ 2,10 euro.

Veel crematoria kennen een soort boetesysteem bij het overschrijden van de tijd van de nazit. In Amsterdam bedraagt deze boete bij sommige crematoria 400 tot zelfs 500 euro per kwartier. In Opeinde is dit slechts 75 euro per kwartier, in Marsum 145 euro per half uur.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement