Directeur Clafis neergeschoten bij Thialf

Bert Jonker, directeur van ingenieursbureau Clafis en voorzitter van de businessclub van Thialf, is zaterdagavond op het parkeerterrein van ijsstadion Thialf in Heerenveen in zijn hand geschoten.

Een zakelijk conflict zou de aanleiding zijn van de schietpartij. Op het parkeerterrein kreeg Jonker ruzie met een nog onbekend persoon. Daarbij raakte ook zijn Tesla beschadigd. Ten tijde van het politieonderzoek stond deze met open deuren op het parkeerterrein.

Jonker is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was goed aanspreekbaar.

De politie weet wie de schutter is en roept hem op om zich te melden. Agenten gingen eerder op de avond in de omgeving op zoek naar de dader. Daarbij werden ook honden ingezet.

Op het parkeerterrein hebben meer dan tien auto's schade opgelopen. Die is mogelijk ontstaan omdat het slachtoffer heeft geprobeerd weg te rijden en door geschrokken omstanders die weg wilden komen.

Meerdere getuigen worden op het politiebureau gehoord. Het onderzoek bij Thialf is grotendeels afgerond, meldt de politie. Daaruit is gebleken dat er geschoten is op de plek van het voorval. Aanvankelijk was niet duidelijk of er daadwerkelijk sprake was van een schietpartij.

Dit weekend vinden het EK allround en sprint plaats in Thialf. Er is geen relatie met het EK, zegt de politie.

Jonkers bedrijf is sponsor van Team Clafis, de schaatsploeg met onder anderen Jorrit Bergsma, Heather Bergsma-Richardson en Arjan Stroetinga. Clafis staat op de twintigste plek van de top 50 van ingenieursbureaus. Er zijn zeven kantoren in onder meer Groningen, Soest en Arnhem. Het hoofdkantoor is gevestigd in Heerenveen. Jonker is directeur en grootaandeelaanhouder.

Het bedrijf plaatste zaterdagavond een bericht op Twitter: ,,Dhr. Jonker maakt het na een incident bij Thialf naar omstandigheden goed. Voor meer informatie verwijzen wij naar politie Noord-Nederland.''

FOTO LC

Ten tijde van het incident speelden de ijshockeyers van UNIS Flyers in Thialf een wedstrijd tegen GIJS Groningen. Het politieonderzoek vond plaats op parkeerplaats P1, waar vip's en genodigden van het EK hun auto kunnen stallen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement