Burgemeester bedankt zusjes voor moedige hulpactie voor 92-jarige Dokkumer

De zusjes Femke (17) en Fardau (13) verrichten vrijdag een moedige daad toen ze op koelbloedige wijze een 92-jarige inwoner van Dokkum te hulp kwamen die met z’n scootmobiel te water was geraakt. Deze week werden ze door burgemeester Waanders bedankt.

Het voorval gebeurde aan het Jaachpaad langs de Dokkumer Ee, vlakbij Bornwird. De zusjes bevonden zich buiten op een boerenerf waar ze ineens een plons hoorden. Ze gingen direct op het geluid af. Toen ze zagen dat er iemand in het water lag, sprong de 17-jarige Femke zonder aarzelen in het water.

Ze hield het hoofd van de man boven water tot er meer hulp arriveerde, terwijl haar zusje zich naar huis spoedde om spullen te halen om te kunnen helpen. De hulpdiensten haalden de man op de kant. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. Hoe hij er nu aan toe is, is niet bekend.

De meisjes kregen bezoek van burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel die ze met een kleinigheidje voor het handelen bedankte en haar waardering uitsprak voor het “heldhaftige en daadkrachtige handelen” van de zusjes.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement