Beroepsvaart tijdelijk voor anker

De afsluiting van het Prinses Margrietkanaal door de Snitser Mar zal woensdagmiddag niet tot problemen leiden, verwacht Rijkswaterstaat.

In verband met de hardzeildag in de Sneekweek en daarna de SKS-skûtsjestrijd, wordt het kanaal gesloten voor de beroepsvaart. Het is voor het eerst dat beide evenementen tegelijk worden gehouden en het kanaal tijdelijk wordt gesloten.

Tussen twee uur en drie uur ‘s middag kan de beroepsvaart er onder begeleiding van Rijkswaterstaat door, daarna is het van drie uur tot zes uur geheel gesloten en moeten de beroepsschippers hun boot afmeren in wachtgebieden.

Wachtplaats

Volgens de rijksdienst hebben nog maar enkele schippers informatie gevraagd en had zich maandagmiddag nog niemand gemeld om onder begeleiding het kanaal door de te varen. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat houden de schippers er wel rekening mee en zullen ze afmeren bij Skûlenboarch of bij de sluis in Lemmer.

Per 24 uur varen er vijftig tot zeventig binnenvaartschepen door het kanaal. Woensdagmiddag zullen het er tien tot twintig zijn die een wachtplaats moeten zoeken, zo verwacht Rijkswaterstaat.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement