Azc-school Drachten verhuist, ondanks onrust in de wijk

Ondanks de onrust in de Drachtster wijk De Venen gaat de verhuizing van de basisschool en de internationale schakelklas eerst gewoon door.

Bewoners van De Venen klommen in de pen na een verhitte avond over de geplande scholenwissel in de wijk: de krap behuisde schakelklas (ISK) verhuist naar wijkcentrum De Barte en de kwakkelende wijkschool De Barte komt waarschijnlijk in een semi-permanent gebouw op de plek van de huidige ISK.

De alternatieven voor de huisvesting van beide scholen die de briefschrijvers voorstellen, zijn deze week in een reactie afgewezen door burgemeester en wethouders. Nieuwbouw voor de ISK is te duur, andere panden zijn geen optie en De Barte in het wijkcentrum houden is niet mogelijk.

De schrijvers stellen dat er voorbij is gegaan aan de belangen van de toch al kwetsbare wijk waar veel mensen wonen met een niet-westerse etniciteit, met een laag inkomen of een bijstandsuitkering. Dit vindt ook de Eerste Lokale Partij. Die wil opheldering over de kosten van onder meer nieuwbouw voor de ISK en het semi-permanente gebouw voor De Barte.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven