Rechter geeft Yoghurt Barn gelijk: Yoghurt Farm in Leeuwarden moet formule aanpassen

Youssef Azghoughi moet van de rechter de formule van zijn horecazaak Yoghurt Farm in de Leeuwarder binnenstad drastisch aanpassen.

De ondernemer kreeg het aan de stok met Wouter Staal van Yoghurt Barn, een keten van elf zaken in de Randstad. De naam van Azghoughi’s zaak verschilt slechts twee letters. Ook de recalmeleus, de reclame op de etalage en het aanbod lijken erg veel op die van de grote concurrent. Staal beschuldigt zijn opponent dan ook van ongeoorloofde na-aperij.

24 uur voor aanpassingen

Kortgedingrechter Carolien Telman heeft Staal daarin gelijk gegeven. Azghoughi krijgt 24 uur om zijn etalage en website aan te passen, op straffe van het betalen van een dwangsom van 1000 euro voor iedere dag dat hij in gebreke blijft. Bovendien moet Azghoughi de proceskosten betalen, die op bijna 9000 euro uitkomen.

De Leeuwarder zakenman vertelde eerder dat hij zijn yoghurtwinkel binnen enkele maanden wil openen, maar dat het wachten nog altijd is op de keukeninventaris. De leverancier vertelde deze krant echter dat de apparatuur al vanaf april staat te wachten op betaling. Azghoughi was niet bereikbaar voor commentaar.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement