Regisseur Boudewijn Koole wint speciale award op Noordelijk Film Festival

Op het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden is zaterdagavond de achtste Award for Special Contribution to Northern Cinema uitgereikt aan de Nederlandse regisseur Boudewijn Koole. Hij nam de onderscheiding persoonlijk in ontvangst bij de vertoning van zijn nieuwe film 'Verdwijnen'.

Koole maakte in 2012 de film 'Kauwboy' en trok in 2015 naar Noorwegen om een film gebaseerd op het boek 'Nooit meer slapen' van Willem Frederik Hermans te maken. 'Beyond Sleep' werd een veelgeprezen drama waarmee hij als regisseur een Gouden Kalf won. De film draaide vorig jaar nog succesvol op het Noordelijk Film Festival.

Antiek kompas

,,Koole is een grensoverschrijdende regisseur met de blik op het Noorden, waar we in Nederland trots op mogen zijn.”, stelde artistiek leider Fredau Buwalda van het NFF die hem de prijs - een antiek kompas dat symbool staat voor de blik op het Noorden - overhandigde.

In voorgaande jaren is de award uitgereikt aan Hoyte van Hoytema, Nanouk Leopold en Matthias Schoenaerts, Jim Taihutu, Hisham Zaman, Grímur Hákonarsson en Mijke de Jong.

Toon reacties