Ierse zangeres Lisa Hannigan op Explore The North

Festival Explore The North haalt Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra, Moon Diagrams en een lading dichters naar Leeuwarden.

De Ierse zangeres en multi-instrumentaliste Lisa Hannigan zingt liedjes die geworteld zijn in de folk. Ze laat zich bij deze gelegenheid begeleiden door The Colorist Orchestra, een Belgische tweemansgroep die met deels zelfgemaakte instrumenten de nummers van Hannigan op onverwachte wijze bewerkt. Hannigan werd bekend door duetten met landgenoot Damien Rice. Met hem zong ze onder meer ‘9 crimes’.

Moon Diagrams is het soloproject van Moses Archuleta, drummer en mede-oprichter van de Amerikaanse cultband Deerhunter. Moon Diagrams draait om een combinatie van technoritmes, ‘field recordings’, sample-technieken en ambient-invloeden.

Dichters

De Harde Marge is het samenwerkingsverband van dichters Tsead Bruinja, Els Moors, Frank Keizer en Lies Van Gasse (uit Vlaanderen) met muzikanten Jan Klug en Tonnie Dieleman, ofwel Broeder Dieleman uit Zeeuws-Vlaanderen. Zij brengen een multimediale voorstellig die op Explore The North in première gaat. Onder de naam Het Poëziekanon treden verschillende Friese en Nederlandse dichters op, onder wie Arjan Hut, Ester Naomi Perquin (de huidige Dichter des Vaderlands) en Tonnus Oosterhof.

Explore The North, 24 en 25 november in de Leeuwarder binnenstad, kondigde eerder de komst aan van onder anderen Martin Kohlstedt, DAAU en de Zuid-Koreaanse band Jambinai.

Toon reacties