Meer geld om Belastingdienst te laten draaien

Om te voorkomen dat de inning van belastingen in gevaar komt, reserveert het kabinet voor volgend jaar 75 miljoen euro. Het gaat om een buffer die de Belastingdienst kan inzetten als het nodig is.

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën had eerder dit jaar al laten weten in te grijpen en met geld over de brug te komen, mocht dat nodig zijn. Bronnen in Den Haag bevestigden woensdag berichtgeving van RTL Nieuws dat het kabinet het plan op Prinsjesdag bekendmaakt.

,,De continuïteit van de Belastingdienst is nu op orde, zoals ik ook eerder aan de Tweede Kamer heb gemeld'', is het enige dat staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) kwijt wilde.

De Belastingdienst kampt met problemen, onder meer omdat een reorganisatie volstrekt uit de hand is gelopen. Te veel personeel en de verkeerde personen gaan weg. Verder zijn er mankementen bij enkele grote automatiseringssystemen. Daarnaast werkt de fiscus met zo'n zeshonderd verschillende ict-systemen. Door de problemen is de continuïteit bij het binnenhalen van belastingen niet gegarandeerd, stelde de dienst zelf.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement