Weer aanvaring PowNews en Jorritsma

DEN HAAG - PowNews-verslaggever Rutger van Castricum en burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma kregen het donderdagochtend opnieuw met elkaar aan de stok. Na de presentatie van de plannen rondom de Koningsspelen in de Haagse Sporttuin Schilderswijk dreigde Jorritsma de politie erbij te halen, omdat Van Castricum 'moest ophouden' en in haar ogen 'zich onbetamelijk gedroeg'.

De burgemeester duwde vervolgens de verslaggever, die weigerde opzij te gaan, aan de kant. Uiteindelijk kwam een man tussenbeide die Jorritsma naar eigen zeggen meenam voor een rondleiding in een naastgelegen school.

De omroep en de voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten lagen eerder in de clinch toen Jorritsma op een persbijeenkomst van de gemeente Almere de verslaggever van PowNews de toegang weigerde.

Via Twitter liet Jorritsma weten te balen van de actie van PowNed. "Jammer dat PowNed wederom probeert te stalken. Ongetwijfeld weer lelijke opnames. Niet over prachtige Koningsspelen, rol gemeenten maar over mij als 'arrogante' Jorritsma. Morgen haatmails.''

Volgens een woordvoerder van de burgemeester heeft PowNews het recht om bij elke persbijeenkomst te zijn, maar heeft Jorritsma duidelijk besloten het nieuwsprogramma van de omroep niet meer te woord te staan. "Ook de volgende keer zal ze niet met ze praten.''

 

Reacties

Populaire LC-artikelen op Blendle

Blendle